top of page

wie is Koers

Over Koers Coaching

Ronald_gesprek_breed.jpg

Over Ronald Smulders

Mijn passie is het begeleiden van mensen in een loopbaankeuzeproces, om ze te brengen naar een functie/omgeving die past als een handschoen/gegoten, waar men gelukkig is, weer gelooft in eigen kunnen en persoonlijke kracht ervaart. Ik vind het een voorrecht om bij te kunnen dragen aan een loopbaantraject waar iemand leert wat hij wil, keuzes gaat maken en stappen gaat zetten naar zijn/haar passie en geluk.

Achtergrond en ervaring
Mijn werkervaringen zijn heel breed. Na een mooie periode als semiprofessioneel volleyballer ben ik van een andere hobby mijn werk gaan maken; ik werd beleggingsadviseur bij een bank. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als leidinggevende, ontdekte ik steeds meer dat ik van het coachen van mensen de meeste voldoening kreeg.

Loopbaancoaching is naar mijn idee een hele mooie en concrete vorm van coaching met zichtbaar resultaat. Ik weet hoe het is om je passie te volgen, ik heb zelf 3x een carriëre-switch gemaakt. Op het moment dat mijn werk geen voldoening meer gaf, heb ik de balans op gemaakt om te komen in een positie waar ik wel voldoening uit haal. En deze keuzes gun ik een ander ook. Uiteraard kijk ik met de cliënt naar de situatie in zijn geheel. Meestal ligt er meer binnen bereik dan wordt gedacht. In coaching gaat het er om dat je keuzes durft te maken die echt van jezelf zijn en dat je deze keuzes maakt vanuit zelfvertrouwen. 
Mijn aanpak is praktisch, functioneel en niet 'zweverig' te noemen. 
Cliënten ervaren mij als betrokken, empathisch, oprechte interesse, respectvol, integer en gedreven.

Heb ik je interesse gewekt? Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag hieronder een gratis oriëntatiegesprek aan. Ik ben werkzaam in regio Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda.


IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN MAKE IT!
Paragliding in the Mountains

DE FEEDBACK EN ERVARINGEN VAN ANDEREN
OP TRUSTOO EN GOOGLE

 

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen?

Twijfel je over hoe en of je geholpen wilt worden met je loopbaanvraagstuk? Stuur me gerust een mail. We kijken dan samen naar een passende aanpak tijdens een gratis oriëntatiegesprek.

Ronald kleur 2.jpeg
Gecertificeerd Coach Noloc

Ik ben aangesloten bij Noloc als gecertificeerd coach. Noloc is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Deze zet zich in voor de bevordering van de professionaliteit van loopbaanprofessionals en jobcoaches. Op dit moment heeft Noloc ongeveer 3000 leden. Via mijn beroepsvereniging neem ik deel aan regio- en intervisiebijeenkomsten.


Noloc ontwikkelde een filmpje over het nut van loopbaanbegeleiding.

 

Mijn blog posts

White Feather

Klantervaringen

Zo'n 4 jaar geleden zat ik niet op m'n plek in het bedrijf waar ik destijds werkte. Ik voelde dat ik leegliep en mijn talent niet kon laten gelden. Na intakegesprekken met 3 verschillende loopbaancoaches, heb ik besloten om met Ronald door te gaan. We hebben 8 gesprekken van 2 uur gehad, met voldoende tussentijd. Ik heb veel oefeningen gekregen waardoor ik mezelf beter ben gaan leren kennen en begrijpen. Ronald stelt vragen, waardoor je iets losmaakt in jezelf wat je eigenlijk al voelde, maar wat je dan gaat begrijpen en inzien. De inzichten zijn bijzonder waardevol voor me geweest, omdat ik naar aanleiding van de coaching van Ronald, heb besloten om 4/5 te gaan werken, en de 5e dag aan een eigen bedrijf te werken. Dat bedrijf staat inmiddels en geeft me veel energie. Inmiddels ook een andere baan gevonden waardoor ik nog meer leer om toe te passen in mijn eigen bedrijf. Nu 4 jaar later heb ik de vraag: wat is de stap van 4/5 naar volledige zelfstandigheid. Na zelf lang nadenken, besloten om weer eens aan te kloppen bij Ronald. Hij heeft me direct de eerste stappen meegegeven + verschillende tips en oefeningen en de hulp om me in dit proces te ondersteunen. Ik kan iedereen aanraden om een loopbaancoach te bezoeken om je toekomst heel veel leuker te laten zijn. Ronald is wat mij betreft zeker aan te raden! Bedankt Ronald, en zeer zeker tot ziens!
Niels Baeten

 

Klantervaringen
bottom of page