wie is Koers

Over Koers Coaching

Ronald_gesprek_breed.jpg

Over Ronald Smulders

Mijn passie is het begeleiden van mensen in een loopbaankeuzeproces, om ze te brengen naar een functie/omgeving die past als een handschoen/gegoten, waar men gelukkig is, weer gelooft in eigen kunnen en persoonlijke kracht ervaart. Ik vind het een voorrecht om bij te kunnen dragen aan een loopbaantraject waar iemand leert wat hij wil, keuzes gaat maken en stappen gaat zetten naar zijn/haar passie en geluk.

Achtergrond en ervaring
Mijn werkervaringen zijn heel breed. Na een mooie periode als semiprofessioneel volleyballer ben ik van een andere hobby mijn werk gaan maken; ik werd beleggingsadviseur bij een bank. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als leidinggevende, ontdekte ik steeds meer dat ik van het coachen van mensen de meeste voldoening kreeg.

Loopbaancoaching is naar mijn idee een hele mooie en concrete vorm van coaching met zichtbaar resultaat. Ik weet hoe het is om je passie te volgen, ik heb zelf 3x een carriëre-switch gemaakt. Op het moment dat mijn werk geen voldoening meer gaf, heb ik de balans op gemaakt om te komen in een positie waar ik wel voldoening uit haal. En deze keuzes gun ik een ander ook. Uiteraard kijk ik met de cliënt naar de situatie in zijn geheel. Meestal ligt er meer binnen bereik dan wordt gedacht. In coaching gaat het er om dat je keuzes durft te maken die echt van jezelf zijn en dat je deze keuzes maakt vanuit zelfvertrouwen. 
Mijn aanpak is praktisch, functioneel en niet 'zweverig' te noemen. 
Cliënten ervaren mij als betrokken, empathisch, oprechte interesse, respectvol, integer en gedreven.

Heb ik je interesse gewekt? Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag hieronder een gratis oriëntatiegesprek aan. Ik ben werkzaam in regio Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda.


IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN MAKE IT!
Paragliding in the Mountains

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen?

Twijfel je over hoe en of je geholpen wilt worden met je loopbaanvraagstuk? Stuur me gerust een mail. We kijken dan samen naar een passende aanpak tijdens een gratis oriëntatiegesprek.

Ronald-Smulders.jpg
Gecertificeerd Coach Noloc

Ik ben aangesloten bij Noloc als gecertificeerd coach. Noloc is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Deze zet zich in voor de bevordering van de professionaliteit van loopbaanprofessionals en jobcoaches. Op dit moment heeft Noloc ongeveer 3000 leden. Via mijn beroepsvereniging neem ik deel aan regio- en intervisiebijeenkomsten.


Noloc ontwikkelde een filmpje over het nut van loopbaanbegeleiding.

 

Mijn blog posts

White Feather

Klantervaringen

  1. Wat was jouw gevoel voordat jij het traject startte? Was dit terecht?
    Een kennis raadde mij het traject bij Koers Loopbaancoaching aan, omdat ik vastliep in werk. Ik wist zelf niet meer wat ik wilde op werkgebied, welke stappen ik kon ondernemen om hier wel achter te komen en stond voor mijn gevoel dus echt stil. 

In de eerste instantie was ik wat sceptisch over het traject, omdat ik niet goed wist wat ik kon verwachten. "Als ik zelf echt niet weet wat ik wil, hoe kan een ander dat dan wel weten?" was hetgeen wat ik mijzelf afvroeg. Deze vraag is echter helemaal niet relevant. Het is niet zo dat de jobcoach met de antwoorden komt, de jobcoach gaat het gesprek met je aan, stelt je vragen en geeft je opdrachten waardoor je steeds duidelijker krijgt waar je wensen liggen. Samen kom je echt tot nieuwe inzichten. 

2. Wat was voor jou de grootste verrassing of opbrengt van het traject?
Ik was dus aangenaam verrast dat ik tot nieuwe inzichten kwam en anders naar werk ging kijken. De negatieve lading die het eerst had, verdween. Dit komt omdat ik niet meer eindeloos op Indeed aan het zoeken was naar vacatures. Wij keken eerst middels gesprekken en opdrachten wie ik nu ben en daarna pas wat voor werk/werkplek bij mij past. Dit gaf me rust, omdat ik hierdoor steeds gerichter kon zoeken naar passend werk. Alles ging als het ware door een trechter, waardoor mijn onrust oog steeds minder werd. 

3. Hoe heb je het traject ervaren?
Ik heb het traject als zeer prettig ervaren. Ronald neemt echt de tijd voor je, kijkt naar hetgeen wat passend is bij jou als persoon en zet daarop zijn ondersteuning in. Alles kon op mijn tempo en mijn wensen stonden centraal. Ik ben ervan overtuigd dat ik mede door hem nu echt een baan heb gevonden waar ik veel plezier uit put. Erg dankbaar ben ik hiervoor! Inmiddels is het traject al langere tijd afgesloten, maar krijg ik nog steeds appjes met de vraag hoe het gaat.