top of page

de start naar jouw toekomst

Outplacement

Chess%20Game_edited.jpg

De start naar jouw toekomst!

Ook een vrijwillig ontslag kan een behoorlijke impact hebben op je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Welke werkgever zit er nu op jou te wachten? En wat heb je eigenlijk te bieden? Komen deze gedachten al eens bij je op? Of misschien heb je wel last van een gevoel dat jou onrecht is aangedaan. Zoveel jaren trouwe dienst waar een einde aan gaat komen. Als je door reorganisatie, fusie of andere reden (vrijwillig of gedwongen) gaat vertrekken bij je huidige werkgever, dan doet dat wat met je. Ik begeleid jou naar een geschikte functie bij een andere organisatie. Bovendien is mijn aanpak erop gericht dat jij weer lekker stevig in je schoenen komt te staan!

Succes bijna verzekerd met outplacement

 

Outplacement is individuele begeleiding toegespitst op jouw situatie en persoon. Ik bied jou handvatten waardoor je in staat bent opnieuw koers te bepalen, doelen te stellen en gemotiveerde keuzes te maken. Je wordt gecoacht naar een andere baan. Verandering, dus ook ontslag, als kans!

 

Wat levert het op?

Zelfinzicht op het gebied van: kwaliteiten, valkuilen, ontwikkelpunten, waar ben je goed in, welke vaardigheden zet ik dagelijks in, hoe bouw ik mijn successen, wat voor soort werk wil ik doen, wat voor soort werk past bij mij, wat is mijn passie, wat zijn voor mij energiegevers, wat geeft voldoening, wat is voor mij zingevend.

 

Daarnaast ga je leren hoe je kunt netwerken en hoe je dat soort gesprekken kunt voeren, stellen we samen een uitmuntend CV op, gaan we samen sollicitatiegesprekken voorbereiden, schrijven we samen jouw motivatiebrief/sollicitatiebrief en gaan we jouw Linkedin-profiel optimaliseren.

 

Kortom: Outplacement bij Koers is een compleet programma waarmee je jouw eigen toekomst met vertrouwen tegemoet gaat!

Outplacement, neem je toekomst nu in handen

Afscheid nemen van je baan brengt heel wat voor je teweeg. Of het nu gaat om een vrijwillig of gedwongen ontslag en of je het ontslag nu wel of niet had zien aankomen, maakt op zich niet zoveel uit. Het zet je hele wereld even helemaal op zijn kop en je moet een nieuwe weg vinden en inslaan. Een nieuw hoofdstuk wacht op je, zoveel is zeker, maar wellicht kun je wel wat hulp gebruiken om op professioneel vlak enkele knopen door te hakken. Wie ben je? Waar sta je voor? Waar wil je naartoe? Het zijn stuk voor stuk vragen die je zullen bezighouden en waar je een antwoord op wil. Een outplacement traject onder begeleiding van een ervaren coach bij een professioneel outplacement bureau helpt je die antwoorden te vinden en er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Wat is outplacement?

Outplacement, ook wel eens ontslagbegeleiding genoemd, is het geheel van alle diensten die ontslagen of met ontslag bedreigde medewerkers begeleiden in het vinden van een nieuwe baan. Een outplacement bureau of een outplacement coach helpen de werknemer zowel met het verwerken van het ontslag op psychologisch vlak als bij het praktisch organiseren van de zoektocht naar een nieuwe baan. Je kunt dus heel terecht stellen dat de outplacement betekenis heel ruim in te vullen is.

Voor wie is een outplacement traject bedoeld?

Een outplacement bureau of een outplacement coach staat in voor alle werknemers die ontslagen zijn of die met ontslag bedreigd worden. Daarnaast kun je outplacement ook zien als een manier waarop een werkgever zijn ontslagen werknemer een duwtje in de rug kan geven na een toch wel ingrijpende gebeurtenis.

Het outplacement traject van naderbij bekeken

Hoewel iedere coach een eigen aanpak heeft, kan een outplacement traject in enkele stappen ingedeeld worden die steeds terugkomen.

  • Het verwerken van het ontslag of het dreigende ontslag

  • De zelfanalyse

  • Het voorbereiden op doeltreffend solliciteren

  • Het zoeken naar een geschikte baan

  • De nazorg

 

Hoe vind je de juiste coach?

Wij hebben outplacement locaties in Tilburg, Den Bosch, Eindhoven en Breda. Maar ook als je woonachtig bent in de randstad hebben we een coach voor je. Of je nu dus op zoek bent naar outplacement in Amsterdam, outplacement in Rotterdam, outplacement in Utrecht of outplacement in Amersfoort, het belang van een goede coach in wie je vertrouwen hebt en met wie je doelgericht aan de slag kunt, maakt het verschil. Jij moet je goed voelen bij je coach en met zijn of haar hulp in staat zijn om op professioneel vlak een nieuwe route uit te stippelen. Kennismaken met verschillende coaches is daarom een goed idee, zo kom je als vanzelf uit bij diegene waarmee je verder het traject wil doorlopen.

Welke voordelen biedt outplacement coaching?

Als je kiest voor outplacement kun je rekenen op tal van voordelen. Niet alleen heb je een grotere kans op het snel vinden van een nieuwe baan die helemaal bij je past, je wordt ook psychologisch begeleid om het ontslag waardoor je getroffen werd te verwerken en een plaats te geven. De praktijk wijst uit dat dit laatste van groot belang is om terug met een schone lei en nieuwe moed te kunnen beginnen. Door een deur die gesloten werd, gaat een andere deur voor je open dankzij bijvoorbeeld outplacement Utrecht of outplacement Amersfoort.

De kosten van outplacement

Steeds meer werkgevers investeren in outplacement of loopbaancoaching voor hun ontslagen werknemers. Het is als het ware hun manier om een bijdrage te leveren aan het zoeken naar een geschikte baan voor iemand die zich jarenlang voor hen inzette. Doet je werkgever dit niet, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om je transitie- of ontslagvergoeding te gebruiken voor het financieren van je outplacement traject. Op die manier moet je niet uit je financiële reserves putten hiervoor en verhoog je toch je kansen om snel een baan te vinden die je helemaal op het lijf geschreven is.


Laat een ontslag of dreigend ontslag je niet van je stuk brengen en grijp de mogelijkheid van een outplacement met beide handen aan. Sneller dan je denkt, zul je gemotiveerd en met het nodige zelfvertrouwen je carrière een nieuwe wending kunnen geven.

Recente blog posts m.b.t. loopbaancoaching

bottom of page