top of page

Outplacement Breda

Opnieuw aan het werk via Outplacement Breda

Koers outplacement Breda kan mensen opnieuw naar werk begeleiden. Het traject start meestal na een ontslag. Een ontslag kan vele redenen hebben. Soms ligt het aan het functioneren van de kandidaat. Ook reorganisatie kan een reden zijn. Start je zoektocht via een outplacement traject in Breda. Je wordt met een coach naar nieuw werk begeleid. Meestal kom je in een nieuwe organisatie terecht. Er zal eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Je kwaliteiten, wensen en talenten worden dan in kaart gebracht. De persoonlijke benadering zorgt voor een compleet beeld. Uiteindelijk zullen er beschikbare vacatures worden voorgelegd. Outplacement Breda ondersteunt bovendien de sollicitatieprocedure.

 

Werkwijze van het coachingstraject

We beginnen altijd met een een goede aanmelding en de intake. KOERS outplacement bureau in Breda krijgt diverse aanmeldingen binnen. Deze komen meestal vanuit de ex-werkgever of vanuit het UWV. Het UWV zorgt ervoor dat er een re-integratietraject opgestart wordt. Meestal heeft de kandidaat een arbeidsbeperking, ziekte of handicap. De voormalige functie kan dan niet (volledig) meer worden uitgevoerd. Er volgt altijd een kennismakingsgesprek bij outplacement Breda. Wensen, beperkingen en mogelijkheden staan centraal. Het outplacementtraject wordt volledig op de kandidaat afgestemd. Ook zal de loopbaancoach naar achtergrondinformatie vragen. Wie ben je? Hoe leef je? Wat zijn je hobby's? Waar wordt je blij van? Met deze vragen kan er een beter beeld van je toekomstige beroep worden gecreëerd. Ook doet de kandidaat een beroepsinteressetest. Assessments en sollicitatietrainingen komen meestal ook aan bod.

 

Sollicitatietraining en vacatures

Solliciteren kan lastig zijn. Bepaalde vragen moet je concreet kunnen beantwoorden. Voorbeelden hiervan zijn:

- Wat maakt jou anders dan andere kandidaten?
- Waarom kies je specifiek voor onze organisatie?
- Waarom kies je voor baan X terwijl je ook interesse in baan A lijkt te hebben?
- Waarom heb je het afgelopen jaar geen werkt gehad?

Een slechte voorbereiding kan tot een afwijzing leiden. Een goede motivatie is dus onmisbaar. Je motivatie vergroot bovendien je geloofwaardigheid. De coach kan je adviezen en tips meegeven. Je leert dus hoe je je sollicitatie soepel kan laten verlopen. Er worden bijvoorbeeld rollenspellen bij outplacement Breda gespeeld. Heb je het sollicitatiegesprek onder de knie? Dan worden er diverse vacatures voorgelegd. Meestal ontvang je deze ook in je mailbox. De coach loopt de vacatures persoonlijk met je na. Het outplacement traject in Breda beschikt over een heldere en transparante werkwijze.

Kwaliteiten leren kennen

Het outplacement bureau in Breda geeft de kandidaat meer zelfvertrouwen. Met de juiste begeleiding, kan de kandidaat in de toekomst zelfstandig solliciteren. Tijdens het traject worden alle kwaliteiten onder de loep genomen. Denk aan een sterktezwakteanalyse en een werkbevlogenheidtest. De kandidaat leert zichzelf en zijn kwaliteiten beter kennen. Werkgeluk is een belangrijke factor. Het begrip "werkgeluk" kan in verschillende thema's onderverdeeld worden. Denk aan waardering, voldoening, uitdaging, groei, zelfstandigheid, persoonlijke ontwikkeling en plezier. Outplacement Breda zet werkgeluk centraal. Op deze manier kan de kandidaat zijn toekomstige baan vol blijven houden. Heb jij behoefte aan een vrijblijvend kennismakingsgesprek? Stuur me een berichtje!

Koers heeft naast een kantoor in Breda ook diverse andere locaties voor outplacement:

Outplacement in Tilburg

Outplacement in Den-Bosch

Outplacement in Eindhoven

bottom of page