top of page

Outplacement Tilburg

Dit is de meerwaarde van outplacement in Tilburg

Een baan vinden is tegenwoordig niet altijd een gemakkelijke opdracht en dat is precies waar outplacement in Tilburg bij kan helpen. Ben je ontslagen en heb je geen idee hoe het nu verder moet? Of is het je eigen beslissing om van baan te veranderen, maar heb je het gevoel dat je daar wel wat hulp bij kunt gebruiken?

Ben je woonachtig in regio Tilburg? Outplacement Tilburg is dan precies wat je nodig hebt. Wat kan je nu verwachten van begeleide outplacement door een ervaren loopbaancoach in Tilburg? Hieronder lees je meer!

Wat is outplacement Tilburg?

Outplacement in Tilburg houdt kortweg in dat je als werknemer die ontslag krijgt of zelf ontslag neemt, geholpen wordt bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Het is immers belangrijk dat je niet zomaar de eerste job aanneemt die je op je pad tegenkomt. In plaats daarvan moet je kiezen voor een baan waar je je goed bij voelt, die bij je past en je mogelijkheden biedt op de korte en langetermijnvisie.

Een outplacement specialist helpt je in de eerste plaats bij het verwerken van het verlies van je huidige baan als dat het gevolg is van externe factoren. De volgende stap is het aanreiken van houvast en handvatten om de juiste keuzes te maken op het vlak van loopbaan.

Een loopbaancoach neemt het echter nog een stukje verder dan enkel praktische hulp bij het vinden van een nieuwe job. Een belangrijk aspect bij het vinden van een baan die bij je past, heeft immers ook te maken met je mindset en zelfkennis. Hierbij komen vragen naar boven als:

- Welke waarden zijn voor jou belangrijk?
- Wat zoek je precies in een baan?
- Hoe kan je je sterke karaktereigenschappen omschrijven en profileren?

Op basis van deze elementen is het veel gemakkelijker om jezelf op een positieve manier naar buiten te brengen op de arbeidsmarkt. Het resultaat daarvan is dan natuurlijk dat je een veel grotere kans maakt om een job te vinden die je écht graag doet.

 

Een outplacement traject in Tilburg: van profileren tot presenteren en meer

Outplacement in Tilburg omvat, zoals reeds duidelijk is geworden, heel wat verschillende stappen. Enkele van de belangrijkste zijn dat je je kunt profileren en presenteren, aangezien je hiermee bepaalt hoe je over komt bij potentiële werkgevers.

Aan de andere kant is het opbouwen van een goed netwerk ook belangrijk, omdat dat zal bijdragen aan je succes op de lange termijn. Goed overkomen bij een sollicitatie is één ding, maar het is vooral van belang dat je weet welke mensen je jaren later nog altijd kunt vertrouwen en die je iets kunnen bieden.

Een outplacement bureau in Tilburg helpt je bij al deze aspecten door middel van een loopbaancoach, maar ook andere specialisten. Denk maar aan een psycholoog, die dieper ingaat op je mentaliteit, zelfvertrouwen en meer. Door deze samenkomst van expertises ken je jezelf op het einde van het traject zoveel beter en is het vinden van een goede baan een koud kunstje.

 

Contacteer jouw outplacement bureau in regio Tilburg

Lijkt outplacement in Tilburg je wel wat en wil je méér halen uit je loopbaan? Neem dan gerust contact op met outplacement bij Koersloopbaanbegeleiding voor meer info over de mogelijkheden en inhoud van een outplacement traject in Tilburg! Vraag jij vrijblijvend een oriëntatiegesprek aan?

Koers heeft naast een kantoor in Tilburg ook diverse andere locaties voor outplacement:

Outplacement in Den Bosch

Outplacement in Eindhoven

Outplacement in Breda

bottom of page