top of page

Wat zijn de overeenkomsten tussen LOB en loopbaancoaching?

Als ervaren loopbaancoaches begrijpen we het belang van zowel loopbaanoriëntatie en begeleiding als loopbaancoaching bij het ondersteunen van individuen in hun loopbaantraject.


lob, loopbaanoriëntatie en begeleiding

In dit artikel willen we de focus leggen op de overeenkomsten tussen deze twee benaderingen en hoe ze elkaar aanvullen.


Wat is LOB?

LOB, ofwel loopbaanoriëntatie en begeleiding, vormt een essentieel onderdeel van het onderwijssysteem en begeleidt individuen bij het verkennen van hun loopbaanopties. Daarnaast draagt het bij aan het nemen van beslissingen en het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn voor succes op de arbeidsmarkt. Het richt zich niet alleen op studenten in het onderwijs, maar ook op werkende professionals die op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden of een loopbaanverandering overwegen.


De rol van het LOB expertisepunt

Binnen het domein van LOB fungeert het LOB expertisepunt als een waardevolle bron van ondersteuning en expertise. Dit punt biedt begeleiding aan onderwijsinstellingen, werkgevers en individuen over verschillende aspecten van loopbaanoriëntatie en begeleiding. Het fungeert als een brug tussen onderwijs en arbeidsmarkt en stimuleert de ontwikkeling van loopbaanvaardigheden die essentieel zijn voor succes in de moderne wereld van werk.


Overeenkomsten tussen LOB en loopbaancoaching

  1. Zelfreflectie en zelfbewustzijn: Zowel LOB als loopbaancoaching moedigen individuen aan om diepgaande zelfreflectie uit te voeren om hun interesses, waarden, vaardigheden en doelen beter te begrijpen. Dit proces van zelfbewustzijn is essentieel voor het nemen van weloverwogen loopbaanbeslissingen.

  2. Doelgerichtheid: Zowel LOB als loopbaancoaching stellen individuen in staat om duidelijke en haalbare loopbaandoelen te formuleren. Door zich te richten op specifieke doelstellingen kunnen individuen hun loopbaantraject effectiever plannen en beheren.

  3. Vaardighedenontwikkeling: Beide benaderingen leggen de nadruk op het ontwikkelen van essentiële loopbaanvaardigheden, zoals communicatie, probleemoplossing, leiderschap en netwerken. Deze vaardigheden zijn cruciaal voor succes in een competitieve arbeidsmarkt.

  4. Ondersteunende omgeving: Zowel binnen LOB-programma's als tijdens loopbaancoachingssessies wordt een ondersteunende en vertrouwelijke omgeving gecreëerd waar individuen zich vrij voelen om hun loopbaanuitdagingen te bespreken en hun ambities na te streven.


Wil je meer weten over hoe wij te werk gaan in een coachingstraject?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we kennis kunnen maken en jouw loopbaanbehoeften kunnen bespreken. Onze aanpak integreert loopbaanoriëntatie en begeleiding om je te ondersteunen bij het verkennen van carrièremogelijkheden, het identificeren van je sterke punten en het ontwikkelen van een doelgericht actieplan.

20 views

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page