top of page

Is er verschil tussen een loopbaancoach en een loopbaanadviseur?

Bij Koers loopbaancoaching geloven we in de kracht van gerichte loopbaanondersteuning. We begeleiden jou in jouw persoonlijke loopbaantraject. Of we nu aan het coaching zijn of adviseren, onze ervaring is dat het naadloos in elkaar over gaat.


Is er verschil tussen een loopbaancoach en een loopbaanadviseur?

Wat doet een loopbaancoach?

Onze loopbaancoaches fungeren als een persoonlijke begeleider voor jouw professionele groei en voldoening. We helpen je bij het identificeren van je sterke punten, passies en doelen, en werken vervolgens samen met jou aan een strategie om deze doelen te bereiken.

Dit kan inhouden dat je obstakels overwint, vaardigheden ontwikkelt en nieuwe loopbaanmogelijkheden verkent.


Een van de belangrijkste kenmerken van loopbaancoaching is de nadruk op individuele begeleiding. We passen de aanpak aan op basis van jouw unieke behoeften en doelen. Of je nu worstelt met loopbaantransities, op zoek bent naar meer voldoening in je huidige baan, of jezelf wilt ontwikkelen als leider, wij staan klaar om je te ondersteunen én aan te moedigen.


En wat is dan een loopbaanadviseur?

In tegenstelling tot een loopbaancoach richt een loopbaanadviseur zich officieel op strategische loopbaanplanning en loopbaanadvies. We helpen je bij het analyseren van je vaardigheden, ervaring en interesses, en vertalen dit naar concrete stappen voor je loopbaan. Dit kan onder meer het identificeren van passende carrièremogelijkheden, het opstellen van professionele ontwikkelingsplannen en het voorbereiden op sollicitatiegesprekken omvatten.


Bij Koers word je dus gecoacht en krijg je loopbaanadvies!

Bij Koers erkennen we de waarde van zowel loopbaancoaching als loopbaanadvies bij loopbaanontwikkeling. Daarom streven we ernaar om een geïntegreerde benadering te bieden die het beste van beide werelden combineert.


Onze coaches zijn getraind en ervaren in zowel begeleidende als adviserende technieken, waardoor ze in staat zijn om een breed scala aan behoeften te vervullen.


Of je nu op zoek bent naar persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling of strategisch loopbaanadvies, onze coaches staan klaar om je te ondersteunen. Ze bieden individuele begeleiding en loopbaanadvies op maat, zodat jij je loopbaandoelen kunt bereiken en je volledige potentieel kunt benutten.


Even bellen?

Wil je meer weten over hoe onze coaches je kunnen helpen bij het bereiken van jouw loopbaandoelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

4 views

Comments


bottom of page