top of page

Hoe kan een loopbaancoach jou helpen met je bore-out?

Voel je je vaak leeg en verveeld op het werk? Heb je het gevoel dat je nergens zin in hebt en je motivatie totaal verdwenen is? Dan kan het zijn dat je last hebt van een bore-out.


Bore out symptomen

Bore-out is een veel voorkomend, maar toch vaak onbegrepen. Het kan je welzijn en loopbaan behoorlijk beïnvloeden.


Wat is een bore-out?

Een bore-out ontstaat wanneer je je langdurig verveelt en onvoldoende uitgedaagd wordt in je werk. Dit kan leiden tot symptomen zoals extreme vermoeidheid, frustratie, depressieve gevoelens en een algemene apathie.


Het gevoel van nutteloosheid kan zo diepgaand zijn dat het je hele leven beïnvloedt.


Wat zijn de Bore-out symptomen?

Bore-out symptomen beginnen vaak subtiel, maar kunnen uiteindelijk overweldigend worden. Je kunt last hebben van:

·         Chronische vermoeidheid, zelfs na voldoende slaap

·         Gebrek aan motivatie en enthousiasme

·         Concentratieproblemen

·         Gevoelens van leegte en zinloosheid

·         Sociale terugtrekking

·         Fysieke klachten zoals hoofdpijn en spierpijn


Herken je jezelf in deze symptomen? Lees dan verder om te ontdekken hoe wij als loopbaan coaches, jou kunnen helpen.


De rol van een loopbaancoach bij bore-out klachten

Wij begrijpen dat een bore-out niet alleen een professioneel, maar ook een persoonlijk probleem is. Daarom benaderen wij elke cliënt met een holistische kijk, waarbij we zowel je professionele als persoonlijke welzijn in acht nemen. Hier zijn enkele manieren waarop wij jou kunnen ondersteunen:


1. Identificeren van oorzaken

Samen analyseren we je huidige werksituatie om de onderliggende oorzaken van je bore-out te achterhalen. We kijken naar je takenpakket, werkomgeving en persoonlijke interesses om te ontdekken waar de mismatch zit.


2. Doelen en motivatie

Wij helpen je bij het stellen van haalbare en motiverende doelen. Dit kunnen kleine, dagelijkse doelen zijn om je werkdag interessanter te maken, maar ook grotere loopbaandoelen die je op lange termijn weer voldoening geven. Denk bijvoorbeeld aan het focussen op je talenten en je drijfveren.


3. Ontwikkelen van nieuwe vaardigheden

Vaak is het gebrek aan uitdaging een belangrijke oorzaak van een bore-out. Wij bieden je de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden te ontdekken en ontwikkelen die niet alleen je huidige werk interessanter maken, maar je ook voorbereiden op toekomstige loopbaanstappen.


4. Aandacht voor jouw werk-privé balans

Een slechte werk-privé balans kan bijdragen aan je bore-out. Wij kunnen je ondersteunen en adviseren hoe deze balans te verbeteren. Met een betere balans is de kans groter dat je weer met energie en plezier naar je werk gaat.


5. Gedragsverandering

Een bore-out kan leiden tot negatieve gedrags- en denkpatronen. Wij helpen je bij het doorbreken van deze patronen en het aanleren van positieve, constructieve g1ewoonten.


Een bore-out kan je leven en loopbaan ernstig belemmeren, maar het is zeker mogelijk om hier weer bovenop te komen. Als loopbaancoaches zijn wij er om je te ondersteunen bij het identificeren van de oorzaken, het stellen van nieuwe doelen en het ontwikkelen van vaardigheden die je weer energie en plezier in je werk geven.


Samen werken we aan gedragsverandering en een betere werk-privé balans, zodat je niet alleen je bore-out overwint, maar ook een inspirerende loopbaan kunt opbouwen.


Laat je bore-out je leven niet langer beheersen. Neem contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen helpen om weer met enthousiasme en voldoening aan het werk te gaan.

1 view

Comentários


bottom of page