top of page

Help! Ik heb geen zin om te werken!

Veel mensen ervaren op een gegeven moment in hun carrière een gevoel van lusteloosheid en desinteresse in hun werk. Niet lekker in je vel zitten hoort daar ook vaak bij.


Help! Ik heb geen zin om te werken!

Het gevoel van ‘geen zin om te werken’ is een gedeelde ervaring die velen hebben. Maar het is belangrijk om te beseffen dat dit zeker niet het einde hoeft te zijn van je professionele pad.

Het herstellen van zingeving en voldoening in je werk is mogelijk, en het kan een transformatie teweegbrengen in hoe je jouw dagelijkse leven benadert.


Wat is zingeving?

Zingeving in werk gaat over het vinden van betekenis en doel in wat je doet. Het gaat verder dan simpelweg geld verdienen of een carrièreladder beklimmen. Werk met zingeving raakt aan je kernwaarden, je passies en draagt bij aan een gevoel van vervulling.


Wanneer je het gevoel hebt dat geen zin om te werken je in de weg zit, kan het zijn dat de verbinding met de zingeving in je werk is verbroken.


Herstellen van werk en zingeving

Het herstellen van zingeving in je werk begint met zelfreflectie. Vraag jezelf af wat je echt motiveert en inspireert. Misschien is het tijd om je huidige taken te heroverwegen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of zelfs van loopbaan te veranderen.


Soms kan het nodig zijn om externe ondersteuning te zoeken, zoals loopbaancoaching, om helderheid te krijgen over je doelen en strategieën om ze te bereiken.


Loopbaancoaching kan helpen naar voldoening!

Onze loopbaancoaches zijn ervaren professionals die je kunnen begeleiden bij het herontdekken van je passies, het vinden van betekenis in je werk (of een nieuwe baan) en daarmee voldoening.


Door middel van diepgaande gesprekken, assessments en oefeningen, helpen we je om helderheid te krijgen over je professionele doelen en hoe je deze kunt bereiken.


Neem vrijblijvend contact met ons op om te uit te zoeken wat we voor jou kunnen betekenen.


Geen zin om te werken? Het kan dus veranderen!

Het is normaal om periodes te hebben waarin je geen zin hebt om te werken en minder voldoening ervaart dan normaal. Echter, het is belangrijk om te erkennen dat dit gevoel niet permanent hoeft te zijn. Door je te richten op het herstellen van zingeving en voldoening in je werk, kun je een positieve verandering teweegbrengen in je professionele leven.


Onthoud dat onze loopbaancoaches er zijn om je te ondersteunen en te begeleiden op deze reis naar een meer bevredigende loopbaan.

3 views

留言


bottom of page