top of page

Ik wil iets anders gaan doen qua werk, maar wat dat is weet ik niet. Kan loopbaancoaching helpen?

Loopbaancoaching helpt je enorm als je op zoek bent naar een nieuwe richting in je carrière, maar nog niet precies weet wat dat zou moeten zijn. Hier zijn een aantal manieren waarop loopbaancoaching je gaat helpen:  1. Zelfreflectie: Loopbaancoaches helpen je om dieper na te denken over je interesses, waarden, sterke punten en doelen. Door middel van zelfreflectieoefeningen en gesprekken krijg je helder wat je echt wilt in je carrière.

  2. Carrièreanalyse: Coaches van Koers Loopbaancoaching helpen je om je huidige vaardigheden, ervaringen en prestaties te analyseren. Hierdoor kun je ontdekken welke aspecten van je huidige baan je leuk vindt en welke je wilt vermijden in toekomstige banen.

  3. Exploratie van opties: Loopbaancoaches van Koers Loopbaancoaching gaan je begeleiden bij het onderzoeken van verschillende carrièremogelijkheden die passen bij je interesses en doelen. Ze kunnen je helpen bij het identificeren van sectoren, functies en bedrijven die bij je passen.

  4. Doelen stellen: Een loopbaancoach van Koers Loopbaancoaching gaat je helpen bij het formuleren van duidelijke carrièredoelen en het opstellen van een stappenplan om die doelen te bereiken. Dit kan onder meer het identificeren van opleidingen, trainingen of netwerkactiviteiten omvatten.

  5. Overwinnen van obstakels: Soms kunnen angst, onzekerheid of andere obstakels je ervan weerhouden om een nieuwe carrière te verkennen. De Loopbaancoach van Koers Loopbaancoaching gaat je helpen deze obstakels te identificeren en strategieën te ontwikkelen om ze te overwinnen.

  6. Sollicitatievaardigheden: Als je uiteindelijk besluit om van loopbaan te veranderen, kan een coach je helpen bij het verbeteren van je CV, sollicitatiebrief en sollicitatiegesprekvaardigheden.

  7. Ondersteuning en begeleiding: De Loopbaancoach van Koers Loopbaancoaching biedt emotionele steun en begeleiding tijdens het hele proces van carrièrewijziging. Het kan een vertrouwelijke ruimte bieden om je gedachten en zorgen te delen.

Onthoud dat loopbaancoaching een investering in jezelf is en bijdraagt aan het nemen van weloverwogen beslissingen over je carrière. Het helpt je om een loopbaanpad te vinden met meer voldoening en zingeving dat beter aansluit bij je persoonlijke en professionele doelen.

48 views

Comments


bottom of page