wie is Koers

Over Koers Coaching

Ronald_gesprek_breed.jpg

Over Ronald Smulders

Mijn passie is het begeleiden van mensen in een loopbaankeuzeproces, om ze te brengen naar een functie/omgeving die past als een handschoen/gegoten, waar men gelukkig is, weer gelooft in eigen kunnen en persoonlijke kracht ervaart. Ik vind het een voorrecht om bij te kunnen dragen aan een loopbaantraject waar iemand leert wat hij wil, keuzes gaat maken en stappen gaat zetten naar zijn/haar passie en geluk.

Achtergrond en ervaring
Mijn werkervaringen zijn heel breed. Na een mooie periode als semiprofessioneel volleyballer ben ik van een andere hobby mijn werk gaan maken; ik werd beleggingsadviseur bij een bank. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als leidinggevende, ontdekte ik steeds meer dat ik van het coachen van mensen de meeste voldoening kreeg.

Loopbaancoaching is naar mijn idee een hele mooie en concrete vorm van coaching met zichtbaar resultaat. Ik weet hoe het is om je passie te volgen, ik heb zelf 3x een carriëre-switch gemaakt. Op het moment dat mijn werk geen voldoening meer gaf, heb ik de balans op gemaakt om te komen in een positie waar ik wel voldoening uit haal. En deze keuzes gun ik een ander ook. Uiteraard kijk ik met de cliënt naar de situatie in zijn geheel. Meestal ligt er meer binnen bereik dan wordt gedacht. In coaching gaat het er om dat je keuzes durft te maken die echt van jezelf zijn en dat je deze keuzes maakt vanuit zelfvertrouwen. 
Mijn aanpak is praktisch, functioneel en niet 'zweverig' te noemen. 
Cliënten ervaren mij als betrokken, empathisch, oprechte interesse, respectvol, integer en gedreven.


IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN MAKE IT!
Paragliding in the Mountains
Gecertificeerd Coach Noloc

Ik ben aangesloten bij Noloc als gecertificeerd coach. Noloc is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Deze zet zich in voor de bevordering van de professionaliteit van loopbaanprofessionals en jobcoaches. Op dit moment heeft Noloc ongeveer 3000 leden. Via mijn beroepsvereniging neem ik deel aan regio- en intervisiebijeenkomsten.


Noloc ontwikkelde een filmpje over het nut van loopbaanbegeleiding.

 

Mijn blog posts

White Feather

Klantervaringen

“Ik heb Ronald ervaren als een rustige, evenwichtige coach die goed en zonder oordeel kan luisteren en die niet bang is voor stiltes. Door Ronald heb ik weer vertrouwen in mijn kennis en kunde gekregen en zo weer een positief zelfbeeld op kunnen bouwen. Ronald straalt vertrouwen uit, waardoor ik mij kwetsbaar durf op te stellen. Door zijn rust, oprechte interesse en begrip krijg ik de ruimte mijn zoektocht naar een nieuwe baan te volgen.”